Pintura ecologica resistent al foc

Una empresa sevillana distribuïx una pintura ecològica que resisteix 60 minuts al foc impedint l’asfíxia

Una empresa sevillana distribuirà a partir de novembre a tota Espanya una pintura ecològica a força d’aigua, a diferència de les existents a força de dissolvent, que resisteix durant 60 minuts el foc i impedeix la mort per asfíxia al no produir-se fum en cas d’incendi.

Aquesta pintura ha estat investigada durant diversos anys per químics anglesos i de la Índia, països en els quals ja es distribuïx al costat de Dubai, si bé el producte començarà a comercialitzar-se a Espanya des de la capital andalusa a partir de 15 dies.

La seu sevillana des de la qual es distribuïx, però que té projectat convertir-se en una nova fàbrica, es troba en Montequinto (Dues Germanes) des d’on “el primer és distribuir a Espanya per a després arribar a Europa i a la resta del món”.

L’invent, una pintura ignífuga “totalment ecològica” al no basar-se en dissolvents, pot aplicar-se en superfícies metàl·liques, maó i en tot tipus de fustes. “Amb una capa fina es pot protegir la superfície durant 60 minuts de l’acció del foc”. Així mateix, aquesta pintura pot aplicar-se tant per a habitatges familiars com per a zones i naus industrials.

L’empresa que conta amb 40 empleats entre treballadors directes i col·laboradors comercials ha establert contactes ja amb diversos països entre els quals va destacar Rússia, Romania, Polònia, Noruega, Itàlia, Alemanya, França, Portugal, així com amb El Marroc, Argentina, Brasil, Xile, Uruguai, *Panama i Mexic.

L’empresa va presentar el seu projecte a nivell nacional en la Fira Internacional de la Construcció que es va celebrar la passada setmana en la capital andalusa.