Pintura que ailla el senyal Wi-Fi

Una nova pintura especial aïlla el senyal Wi-Fi de les habitacions on s’aplica i les protegeix així de les intrusions

 

Un dels riscos de les connexions Wi-Fi és que algú pirategi el senyal i fins i tot de vegades, pot arribar a tenir accés a la informació personal d’un ordinador.

L’equip d’investigació del departament de Química de la Universitat de Tòquio, ha elaborat una solució econòmica i efectiva.

Es tracta d’una pintura elaborada amb metalls que aïlla el senyal Wi-Fi de les xarxes sense fil informàtiques en les habitacions on s’aplica i les protegeix així de intrusions indesitjades d’altres usuaris.

Habitualment, els aïllants de pintura disponibles fins a ara, rics en òxid de ferro, tenien un resultat limitat. Sobretot actualment, ja que alguns sistemes comencen a emetre amb freqüències més altes.

Però amb aquesta nova troballa, els científics d’aquesta Universitat japonesa, asseguren cobrir tot l’abast de la xarxa sense fil.

La nova pintura, té com principal ingredient l’òxid d’alumini i aïlla el senyal fins a quatre vegades més. Una altra dels seus avantatges és el seu baix preu. Els laboratoris de la Universitat de Tòquio han calculat que la producció de 100 Kg d’aïllant té un cost d’uns 11 €, aproximadament.

L’inconvenient és que, si el senyal no pot sortir, tampoc pot entrar. Així que si en la teva ciutat, com a Barcelona a partir del mes d’Abril, alguna vegada s’habilita una xarxa Wi-Fi de manera gratuïta, no podràs gaudir d’ella.

Encara es desconeix quan o com es comercialitzarà la pintura, però la seva aplicació seria sens dubte de gran utilitat per a protegir-se de veïns gorrers i d’interferències en equips que depenen d’aquest tipus de senyal.