Pintura que redueix la temperatura

Altra aplicació, una pintura que reduïx la temperatura interior d’un edifici

La nano ciència també ha demostrat ser molt útil enfront del canvi climàtic, com ja ocorre a Tòquio, on els edificis d’oficines amb grans vidrieres es revesteixen amb una pintura transparent amb nano partícules, sobre la qual fluïx una làmina d’aigua, que a l’evaporar-se reduïx fins a 14 graus la temperatura de l’interior dels edificis.

Això ja és una realitat. No és ficció. Amb tot el que suposa per a una ciutat de més de 20 milions de persones, amb estius molt càlids, amb temperatures properes als 40 graus i una humitat del cent per cent.

En aquest sentit, altre tipus d’aplicacions utilitzades per grans empreses automobilístiques, capaces d’oferir vehicles auto rentables, amb materials que solament precisen d’aigua, sense sabó, per a aparèixer sempre impecables.

És una veritable revolució, amb aplicacions infinites per a memòries cada vegada més potents, aromes encapsulades per a la indústria alimentària o avanços contundents en medicina.

De fet, en un congrés celebrat a Saragossa, a més de les últimes novetats en nano medicina, es van exposar àrees com els sensors de nano fotónica, el nano magnetisme, els nanotubs de carboni, els nano materials i la nano química, i a més es van abordar la política científica i nano infraestructura, on representants de diverses autonomies van presentar durant la jornada del congrés les diverses estratègies dissenyades per al desenvolupament de la nano ciència en les seves respectives comunitats.